Concertreeks Juist Gestemd

 

 

Vocale Concertreeks

 

In 2018 organiseren we elke tweede zondag van de maand een “stemmig” concert.

De gerestaureerde (deels) Romaanse Onze Lieve Vrouw Geboortekerk van Oostham vormt hiervoor het prachtige decor.

Rode draad doorheen al deze concerten is de vocale inslag: de stem staat telkens weer centraal. Van jong tot oud, bekend of onbekend, solistisch of grote groep, klassiek of lichter genre,... alles komt aan bod.

 

Ontdek elke maand iets nieuw of kom misschien een oude bekende tegen.

 

 

 

 

I. 14 januari: Scala and Kolacny Brothers

 

Scala of de broers Kolacny... moeten we ze eigenlijk nog wel aan u voorstellen?

 

Stijn en Steven reizen de ganse wereld rond met hun koor.

20 zangeressen zorgen voor een wervelend optreden tijdens dit onvergetelijk concert.

 

Voor inkomkaarten mail naar:

tickets@rigolettokoren.be

of bel:

0478/01.86.04

III. 11 maart: Currende

 

“CLEMENS’ REQUIEM”

 

Jacobus Clemens non Papa [ca1510 – 1555]

 

In een bezetting van 6 zangers en 4 renaissance strijkers presenteert Currende een beklijvend concertprogramma, gebouwd rond het mooi en sobere Requiem van de polyfonist Jacob Clement.

 

Samen met vaak minder sober, maar soms indrukwekkend munumentaal werk van hem en van twee Vlaamse generatiegenoten, Cypriano De Rore en Nicolas Gombert, heeft Erik Van Nevel één grote constructie gebouwd waarbij de werken haast naadloos in elkaar overvloeien.

 

Het concert begint en eindigt in verstilling op de klanken van de haast vergeten Sequentia Pro Defunctis, het Dies Irae. Deze prachtige muziek klinkt en zindert na in de akoestiek van de kerk.

Samen met sfeervol licht, schaduw en verduistering krijgt deze wervelende renaissance-polyfonie het perfecte kader om de luisteraar 60 minuten van muzikale wellness te bezorgen.

 

Voor inkomkaarten mail naar:

tickets@rigolettokoren.be

of bel:

0478/01.86.04

IV. 8 april: Ialma

 

In april vullen de krachtige stemmen van Ialma, 4 Brusselse dames met Galicische roots, de kerk. Ze hebben de cultuur en tradities van hun land van herkomst in poëtische liedteksten gegoten en laten die weerklinken in een opgewekte sound.

Ze treden op over de hele wereld waar ze er telkens weer in slagen het publiek mee te nemen in een muzikale reis. In hun laatste, 5de, album leggen ze de link tussen hun eigen geschiedenis en de huidige vluchtelingenstroom en breken ze een lans voor het opwaarderen van respect, verscheidenheid en tolerantie.

Een intense, meeslepende, hoopgevende, optimistische muzikale ervaring die in deze moeilijke hedendaagse tijden een hand wil reiken voor het delen van culturen, een opening wil creëren waarin ontmoetingen en uitwisselingen tot stand kunnen komen.

4 prachtige stemmen,(ver)wonderlijke samenzang, een aangename verschijning, muziek met een diepere betekenis en een boodschap van hoop !!!

 

Voor inkomkaarten mail naar:

tickets@rigolettokoren.be

of bel:

0478/01.86.04

(op de foto klikken voor het interieur)

II. 11 februari: TastiVoce

 

TastiVoce, Toets & Stem, Toon & Anja

 

Toon Spaepen & Anja Van Engeland, hij pianist, zij zangeres. Beiden docent aan de Noordlimburgse Kunstacademie.

 

Ontroerend, puur, meeslepend, passioneel en aanstekelijk.

Hun optredens gaan niet onopgemerkt voorbij!

 

Drie dagen voor Valentijn bezingen ook zij de liefde. Geen enkel ander thema werd zo veel bezongen... een thema dat éénieder, op één of andere manier, altijd met zich meedraagt.

 

Voor inkomkaarten mail naar:

tickets@rigolettokoren.be

of bel:

0478/01.86.04

V. 13 mei: VOICEMALE

Voice Male in het Nederlands met NEDERTALERS

 

“Eindelijk!”, “Wonderbaarlijk!”, “Hierop hebben we lang gewacht!”, “Hoe klinkt The Lion Sleeps tonight in het Nederlands?”… zijn slechts enkele van de talloze reacties toen het nieuws bekend raakte bij het Grote Publiek dat Voice Male aanzienlijk meer in het Nederlands gaat zingen.

Na heel wat jaren waarin hoofdzakelijk geput werd uit het internationale repertoire van de eighties, films of diva’s, werd het nu eens tijd om te luisteren naar dat Grote Publiek en het te geven waar het al zolang naar vraagt: meer Nederlandstalig werk.

 

In dit zomerprogramma concentreren de heren zich op het repertoire van de Lage Landen en duiken ze in die bodemloze schatkist van liedjes die geschreven zijn in een taal die we allemaal begrijpen. Wat het precies wordt, houden ze lekker geheim, maar je kan ervan uitgaan dat de avond gevuld zal zijn met het hele spectrum van Jacques Brel tot Gers Pardoel, van Will Tura tot Filip Kowlier, van Marco Borsato tot Helmut Lotti en ga zo maar door.

 

Wie weet, kan de nieuwe K3 ook wel door de a capellamangel gehaald worden…

 

Voor inkomkaarten mail naar:

tickets@rigolettokoren.be

of bel:

0478/01.86.04

VI. 10 juni: Rigolettokoren & Gasten

 

Natuurlijk mogen onze eigen kinder- en jongerenkoren niet ontbreken op onze eigen concertreeks!

 

Begeleid door onze Gasten, die we voorlopig nog geheim houden,

brengen onze koren hun programma "Wereldreis".

Een mix van allerlei muziekstijlen in de meest uiteenlopende talen.

 

 

Voor inkomkaarten mail naar:

tickets@rigolettokoren.be

of bel:

0478/01.86.04

 

VII: 9 september: Gunther Neefs

 

Welllicht komt onze volgende gast voor velen onder jullie als een verrassing over. Wij vonden echter dat een Vlaamse zanger in deze vocale concertreeks zeker niet mocht ontbreken.

Na het bijwonen van dit concert zal u ongetwijfeld begrijpen waarom we voor hem kozen : Gunther Neefs & 3-band !

 

 

Voor inkomkaarten mail naar:

tickets@rigolettokoren.be

of bel:

0478/01.86.04

VIII. 14 oktober: Petticoat

 

Zes jonge Geelse meiden zorgen voor een oogstrelende show vol verrassingen. Flore Geuns, Emilie Stevens, Julie Dekoninck, Marie Van Rompaey, Nore Primus en Leonie Geens brengen meerstemmige, aangrijpende songs.

Ondersteund door fijne choreografieën brengen ze het publiek in hemselse sferen. Maar ook humor en toffe creatieve acts krijgen een toffe plaats in deze frisse, niet te missen voorstelling ! (citaat uit 'Het Nieuwsblad')

 

Voor inkomkaarten mail naar:

tickets@rigolettokoren.be

of bel:

0478/01.86.04

IX. 11 november: Les Voix Perdues

 

Bart Pilate, Koen Herweyers, Hugo Van Dyck en Steven Daeseleire vormen al 15 jaar samen Les Voix Perdues, simpelweg omdat ze samen muziek wilden maken. Al kozen ze ervoor om uit te pakken met straffe liederen uit en over de Eerste Wereldoorlog. Ook al was deze keuze helemaal niet evident, ze kregen al snel de smaak te pakken van de afwisselend dreigende, bijtende en zalvende poëzie over jongens aan het front, maar evengoed door de liederen over de thuisblijvers, de vaders en moeders van ongelukkigen die vochten voor het vaderland.

X. 10 december: Laïs

 

Laïs, een belgische folkgroep met drie zangeressen uit Kalmthout, is al lang geen onbekende meer. Tijdens de intieme kerktour 2018 brengen ze zoals steeds liedjes die voorzien worden die zo gesmaakte, geheel en al unieke en wonderbare Laïs-toets.

“Ze ogen speelser, natuurlijk en aantrekkelijker dan de Spice Girls. Bovendien kunnen zij zingen. Als ze de drie mondjes a capella open doen, hangen niets dan hemelse klanken in de lucht. Ze vormen zelfs het mooiste trio dat ooit op de Vlaamse folkscène heeft postgevat.

 

Voor inkomkaarten mail naar:

tickets@rigolettokoren.be

of bel:

0478/01.86.04